Technology by José

april 2024

CogasTech Actueel

Technology by José

april 2024

‘Bij Cogas Tech krijg ik de kans om vanuit mijn opleiding verder te groeien in de techniek en mijn kennis te verbreden.’


Jong geleerd, is oud gedaan
Vanaf jongs af aan wist José één ding zeker, namelijk dat ze de (glas)tuinbouw in wou! Uiteindelijk heeft ze voor de opleiding Elektrotechniek niveau 4 gekozen en is sinds 2022 werkzaam bij Cogas Tech. ‘Als klein meisje liep ik bij mijn ouders door de kassen, hierdoor wist ik vrij snel zeker: ik wil later werken in de (glas)tuinbouw!’, vertelt José. Uiteindelijk is ze de technische kant opgegaan en is ze zichzelf steeds verder gaan ontwikkelen. ‘Techniek heeft mij altijd al geïnteresseerd, hoe meer ik me erin begon te verdiepen, hoe leuker ik het vond’, vertelt José vol enthousiasme. Ze vervolgt: ‘Cogas Tech kwam al bij ons thuis als vaste installateur, het leek mij dan ook mooi om ooit aan de slag te kunnen voor het bedrijf’.

Teamwork makes the dream work  

Haar plan was om pas in het laatste jaar te gaan stagelopen bij Cogas Tech, toch koos ze er uiteindelijk ook voor om hier in haar tweede jaar te gaan stagelopen. ‘Dit beviel me heel goed, ik zat en zit hier goed op mijn plek! Er is een fijne werksfeer en leuke collega’s’, vertelt José. In het laatste jaar van haar studie deed ze uiteindelijk ook haar stage bij Cogas. Al snel kreeg ze verschillende verantwoordelijkheden en deed ze ondertussen veel vakkennis op.
 
Geen dag is hetzelfde voor José en dat is juist wat ze zo leuk vindt aan het werken bij Cogas Tech. ‘Er zit veel variatie in mijn werk, het ene moment zit ik op kantoor en het andere moment ben ik op locatie bij de klant’, vertelt José. Dagelijks houdt ze zich bezig met het bouwen en ontwerpen van besturingskasten. Sinds kort plaatst ze de kasten ook zelf bij de klant, een mooi proces van concept tot realisatie. Girlpower

‘Het komt af en toe nog wel eens als verrassing wanneer ik de hoek om kom kijken als vrouwelijke Engineer. Dit maakt het voor mij juist nog meer een uitdaging om een optimaal resultaat te behalen! Zodra ze zien wat voor werk ik lever, worden ze snel enthousiast’, lacht José. Ze vervolgt: ‘In de toekomst zal het ook steeds meer voorkomen dat ik bij klanten de kasten plaats. Het stukje projectbegeleiding van de besturingskasten komt op deze manier dan ook bij mij te liggen. ‘Van mijn collega Harry krijg ik door wat voor resultaat de klant wil behalen. Vervolgens teken ik het uit, bestel ik materiaal en heb ik contact met de klant over de toepassing. Zo hou je je bezig met het hele proces van A tot Z’, legt José uit.
 
Het blijven groeien en blijven leren is wat José belangrijk vindt, bij Cogas Tech krijgt ze hiervoor de mogelijkheid en dat grijpt ze dan ook met beide handen aan. In eerste instantie had ze haar pijlen gericht op het worden van een servicemonteur, uiteindelijk is ze na haar studie aan de slag gegaan als Engineer gespecialiseerd in de paneelbouw. ‘Alle dagen op pad als servicemonteur is het niet geworden, ik heb mijn passie gevonden in de paneelbouw!’, vertelt José vol trots. Een mooi voorbeeld van een van de verschillende mogelijkheden die Cogas Tech te bieden heeft.

Benieuwd naar de mogelijkheden die Cogas Tech jou te bieden heeft? Ga naar de vacature pagina en bekijk onze vacatures of stuur een open sollicitatie.